Geschiedenis

Voorstelling

Toen in de zomer van 2000 bekend raakte dat de wandelclub “Brouckentrotters” ophield te bestaan werd besloten met de actieve wandelaars een nieuwe wandelclub te stichten.
In oktober kreeg wandelclub “ KREKETREKKERS KORTEMARK “ het clubnummer 5412 toegekend door de VWJL (Vlaamse Wandel en Jogging Liga) nu Vlaamse Wandelsport.
De clubnaam verwijst naar de vallei van de Krekebeek die samen met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt.
Bij het zoeken naar een geschikte datum voor een eerste organisatie bleek dat er enkel op zondag 31 december 2000 geen wandelingen gepland waren door andere clubs. Toen er voldoende medewerkers bereid waren op deze moeilijke datum mee te werken werd beslist de eerste “ Tis Tied Ta Tud Tis – tocht “ te organiseren. Niettegenstaande de tocht niet vermeld was in Marching kwamen er 711 deelnemers opdagen. Een prima start voor een nieuwe club en meteen werd beslist om in de toekomst steeds in te richten op de laatste kalenderdag. 
In de eerste jaren na de oprichting van de club groeide het aantal eigen organisaties aan tot zes per jaar en werd de “ HAPKINTOCHT “ onze wisselbekertocht . Deze gaat telkens door op de eerste zondag van april en laat de wandelaars niet alleen kennis maken met Kortemark maar ook met Hapkin, een bier van hoge gisting met natuurlijke nagisting op de fles.
Ook de organisatie van de “ Wandel Mee Dag “ op 11 november in samenwerking met de Kortemarkse sportraad is bij wandelaars goed gekend. Tijdens deze wandeltocht trekt de wandelaar op verkenning door de deelgemeenten Zarren en Werken. Het Brouckenlandschap (laaggelegen weiden) en de gerestaureerde windmolens zijn de troeven van deze wandeling. De gratis koffie met druppel op de rustpost en de pannenkoeken bij aankomst worden natuurlijk ook met dank aanvaard door de wandelaars !
De clubleden van het eerste jaar zijn intussen aangegroeid tot een honderdtal en de deelnamecijfers tonen aan dat we veel actieve wandelaars hebben binnen de club. Dit werd dan ook bekroond met het behalen van de VWJL trofee in het jongerenklassement 2003 voor nieuwe clubs.

 

terug index