Beste Leden

Onze eerste midweek tocht “de Krokustocht”zit erop. Voor het bestuur is het er één die we niet rap gaan vergeten omdat we het weekend ervoor 3 stormdagen hebben gehad, met als gevolg dat het dak van de zaal Edewallehof aan een kant heel erg beschadigd is en er water binnen sijpelde, daardoor kregen we van de gemeente op maandag 21 februari te horen dat de zaal voor onbepaalde duur niet meer ter beschikking was. We hebben dan nog een poging gedaan bij het loonbedrijf Vandewalle om daar een rustpost te maken. Maar daar kon het ook niet doorgaan omdat er herstellingen bezig zijn aan een van zijn machines, waardoor er geen plaats was. Dus zat er niets anders op om ons parcours te wijzigen en allemaal richting Werken te sturen, waar we ook een rustpost voorzien hadden voor de middel grote afstanden, en nu dus ook voor de grote afstanden. Starten deed men in Handzame in de gildezaal met daar twee plaatselijke wandelingen en de rest ging dus richting Werken naar Hemelsdaele, alwaar je ook twee plaatselijke wandelingen had en dan terug naar Handzame.

Met het weer hadden we een halve dag geluk, van s’morgens tot aan de middag was het heel goed wandel weer. Maar dan sloeg het weer helemaal om, de hemelsluizen werden voor zo’n twee uur opengezet dat tot ongeveer 14 uur. Daarna was het weer droog met als gevolg dat er toch nog wandelaars zijn afgekomen. Om 15 uur stipt is de laatste vertrokken. Uit de reacties te horen van de wandelaars waren deze content van het wandelparcours, ook onze vaste fotograaf (Kris) was in zijn nopjes. Aan medewerkers zat ik eerst een beetje aan de krappe kant, maar met Edewalle weg te vallen zat ik plots met luxe. Ik heb er dan ook een paar moeten afbellen, de rest heb ik hier en daar bijgezet; zodat alles vlot kon verlopen en niemand overwerkt was. Daarom een dikke proficiat aan jullie allemaal om de drukke en minder drukke uren te doorstaan. In totaal hadden we 361 wandelaars. Met maar een halve dag mooi weer, denk ik dat we niet slecht geboerd hebben.
Nu op naar onze volgende tocht “ Hapkintocht”. Op zondag 3 april, start in het judolokaal in de Hermitagestraat 1.
We hebben een rustpost voorzien op Kortemarkelle in het schooltje. We wandelen ook langs en door de steenbakkerij in Kortemark die wel gekend zal zijn bij velen onder de naam “Desimpel” nu Wienerberger. Om de 100 wandelaars wordt er een kreketaart verloot en ook om de 30 wandelaars krijgt men 2 hapkin’s. Voor leden die niet moeten helpen is het zeker de moeite om eens langs te komen en te wandelen. Jullie mogen ook reclame maken voor deze tocht.
3 april “Hapkintocht” ! Alvast bedankt daarvoor. Noteer maar in jullie agenda dat het barbecue feest plaatsvindt op zaterdag 4 juni omstreeks 18:30 u. Dit is het feest van de medewerkers, die door gaat in de zaal de Gilde in Handzame. Dus medewerkers en ook leden zijn van harte welkom.
Verdere info zal nog volgen.

De Voorzitter

Francky Beernaert

 

terug index